Saapasjalkakissa, Peukaloisen retket villihanhien seurassa! Kansainvälinen taidenäyttely Teuvalla vain 26.5. saakka!

Janusz Grabianski, Satumaista – Satukuvituksia

Alkuperäisteoksia.

Kansainvälinen TAIDENÄYTTELY Teuvalla Kulttuuritalo Orrelassa, Porvarintie 51 (D-ovi).

Avoinna 11.-26.5.2019 klo 14-18 (maanantaisin suljettu).

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Katso linkki:

Janusz Grabianski kuvituksia

Janusz Grabianski (1929-1976), oli puolalainen kuvittaja ja graafikko, joka tunnetaan erityisesti lastenkirjojen kuvittajana. Kirjoja on ilmestynyt 21 kielellä, jopa japaniksi ja hebreaksi. Suomeksi julkaistiin 1960-1970 -luvulla kymmenen satukirjaa. Grabianskin kirjoja on palkittu useilla puolalaisilla ja kansainvälisillä palkinnoilla. Näyttelyssä nähdään satukuvituksia tunnetuista saduista, mm. Peukaloisen retket villihanhien seurassa. Satukuvat tuovat mieleen oman lapsuuden tutut satukirjat. Grabianski kuvitti elämänsä aikana lukuisten tunnettujen kirjailijoitten teoksia: Charles Perrault, Hans Christian Andersen, Mark Twain, Grimmin veljekset ja Edit Blyton. Lisäksi Grabianski suunnitteli julisteita, kalentereita, postikortteja, postimerkkejä, opetusmateriaaleja ja jopa etikettejä sekä käärepapereita.

Näyttely on vieraillut aiemmin vain kahdella paikkakunnalla Suomessa: Helsingissä ja Rovaniemellä ja nyt Teuvalla! Viimeinen tilaisuus nähdä näyttely Suomessa! Tulethan tutustumaan!

Näyttelyn järjestää Teuvan Suomi-Puola yhdistys ry.

Yhteistyökumppanit: Teuvan kirjasto 170 v. ja Pro Lastenkirjallisuus ry.

(markkinointi: P-Graphic Suunnittelutoimisto)

Tiedustelut: p. 050 5400 722 tai 050 4121 120

Lähetä kommentti

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>